Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Petreceri

Organizeaza-i copilului tau o petrecere de neuitat alaturi de cei mai buni prieteni

Prietenii bunelor maniere

Credem in dezvoltarea armonioasa a copiilor atunci când toti cei din jurul lor contribuie cat de puțin. De aceea am ales sa dam startul unui proiect de suflet, un proiect de dezvoltare personala prin bune maniere pentru copilasi. Prin atelierul „Prietenii bunelor maniere” ne propunem sa participam la dezvoltarea sanatoasa a copilului pe toate planurile.

Ce vom face?
Pe parcursul a 2 luni vom realiza 5 module prin care ne dorim să ajutam la dezvoltarea copiilor atât pe partea cognitiva, cât și pe partea comunicationala.

Module:

 • Modulul 1 - Auto-cunoaștere
  Ne vom axa pe auto-prezentare, pe reguli de grup și relaționare.
 • Modulul 2 - Dezvoltarea abilităților sociale și bune maniere
  Vom învăța regulile de bază ale bunelor maniere și vom identifica rețeaua socială de siguranță.
 • Modulul 3 - Dezvoltarea abilitatilor cognitive.
  Ne vom axa pe: antrenarea memoriei, stimularea creativitatii si dezvoltarea capacitatii decizionale.
 • Modulul 4 - Dezvoltarea emoțională.
  Punem accent pe recunoașterea emoțiilor de bază și autoreglarea acestora.
 • Modulul 5 - Dezvoltarea abilitatilor de comunicare pozitiva.
  Vom învăța ce este ascultarea activă și comunicarea asertivă.
 • Fiecare modul va avea câte 3 ateliere, iar întregul proiect se va întinde pe o perioadă de 2 luni

Când?
Marți și Joi de la 17:00 - 18:30

Numar de copii in grupa?
Grupa va fi cu minim 6 copii și maxim 10.

Cu cine?
Proiectul va fi susținut de către Psihologul clinician Daiana Jitaru. Daiana are experiență că psiholog in cadrul Centrului de Servicii Sociale «Ion Holban «, terapeut in vederea recuperarii copiilor diagnosticati cu întârzieri în dezvoltare/TSA și ca logoped.”

Cuvinte cheie: Bune Maniere, , ,


Ateliere de Creatie

Studiile arata ca parintii ar trebui sa fie receptivi la dorintele celor mici deoarece interactiunea cu prietenii si colegii de aceeasi varsta este importanta pentru dezvoltarea copiilor. Si pentru parinti este un prilej de socializare cu ceilalti parinti, pentru a schimb pareri.

Chiar dacă nu produc opere de artă sau nu fac invenţii, mulţi oameni dau dovadă de creativitate în viaţa de zi cu zi. Copiii își manifestă din plin creativitatea în activitățile pe care le fac. Interesul, curiozitatea, spontaneitatea, deschiderea la nou, tendința de a îmbina realul cu fantasticul, toate aceste ingrediente necesare creativității se manifestă în copilărie.

Cu timpul și mai ales odată cu începerea școlii, creativitatea pare a intra în declin. Picasso spunea: “Orice copil este creativ. Problema este cum să îl faci să rămână aşa şi când creşte?.’ Deşi toţi ne naştem cu potenţial creativ şi îl manifestăm în copilărie, dacă nu ne cultivăm constant creativitatea riscăm să ne pierdem această calitate. Pentru a-și folosi potențialul creativ adulții trebuie să aibă dezvoltate și alte trăsături de personalitate: independenţă, incredere în sine, deschidere la nou, tolerarea ambiguităţii, simţ critic.

Creativitatea îşi are originea în cuvântul latin « creare » care înseamnă a zămisli, a făuri, a naşte. Creativitatea reprezintă cel mai înalt nivel comportamental uman, capabil de a antrena şi polariza toate celelate nivele de conduită, toate însuşirile psihice ale unui individ. De ce este nevoie de creativitate? Pentru a se putea desăvârşi, realiza şi actualiza, pentru a putea contribui activ la modelarea lumii.

Ateliere de teatru

Ajutati copilul sa se dezvolte prin intermediul cursurilor de teatru

 • Dezinhibare
 • Lucru in echipa
 • Dezvoltare
 • Comunicare fluenta
 • Descoperire de sine

Spatiu de joaca

Stati fara griji si aduce copilul la parc de joaca amenajat dupa ultimele standarde europene

 • topogane
 • trambulina gonflabila
 • casuta cu bile
 • masinute
 • scaune rotative

To Top ↑